Indyjski dahl
Jedną z bardziej lubianych przez Polaków kuchni jest bez wątpienia kuchnia indyjska, a najbardziej znaną potrawą jest gęsta zupa dahl, tradycyjnie gotowana na bazie soczewicy. Właśnie od hinduskiego dahlu, który przypomina nieco gęstą potrawkę, rozpoczyna się kolejny odcinek „Ewa gotuje”.
Zapiekanka z cukinii z cheddarem
Kolejną potrawą jest bardzo prosta w przyrządzeniu zapiekanka z cukinii sowicie posypana aromatycznym serem cheddar, który nadaje charakter prostemu jesiennemu warzywu.
Placki kasztanowe
Odcinek kończy nietypowy dość deser. Ewa Wachowicz pokazuje jak zrobić znakomite, waniliowe placki z mąki kasztanowej. Pachnące wanilią placuszki podaje z miodem i owocami.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 529. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:55 w Polsacie.