2025-05-01

„Ewa gotuje”: Przywitaj wiosnę na świeżym powietrzu

Majówka to czas na wypoczynek i oczywiście posiłki w plenerze. Fanom pikników przypadną do gustu kanapeczki, których wybór proponuje Ewa Wachowicz. Na większy apetyt i dla tych, którzy lubią ogniska - kociołek z pysznościami. A na deser coś oka i języka - tarta z kremem różanym i truskawkami. „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.

Kanapeczki na piknik

Zaczynamy od kompozycji kanapkowych, które na pewno zaspokoją pierwszy głód zaostrzony przebywaniem na świeżym powietrzu i umilą oczekiwanie na danie główne.

Policzki wieprzowe prosto z ogniska

Następnie proponuje potrawę z kociołka. Są to wyśmienite policzki wieprzowe, niedoceniane mięso, z których kucharze wyczarowują wspaniałe potrawy. Są podane z pieczonymi ziemniakami i surówką z modrej kapusty.

Tarta z kremem różanym i truskawkami

Z kolei na słodko Ewa Wachowicz piecze tartę z kremem różanym i truskawkami pokrytymi glazurą. Różowo i optymistycznie patrzy się na wiosnę po takim przysmaku.

Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 540. odcinku programu „Ewa gotuje”.

  

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.