Zupa paryska 
Na pierwsze danie zupa, którą w programie robi Mateusz Gessler, ponownie goszczący w kuchni Ewy Wachowicz.

Składniki swojskie, proste przygotowanie, a jednak ten kremowy smak zachwyca. W czym tkwi tajemnica paryskiego przysmaku? .

 Łosoś a’la Wellington 
Następnie widzowie uczą się, jak przygotować łososia w cieście francuskim, podobnego nieco do brytyjskiej wołowiny a’la Wellington. Beef Wellington to polędwica wołowa otoczona warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapieczona w cieście francuskim. W kuchni Ewy Wachowicz smak ryby wzbogaca szpinak z parmezanem i serkiem śmietankowym.

 Waniliowa panna cotta 
Na deser włoski klasyk - waniliowa panna cotta podana z sosem owocowym. Zobacz, jak zrobić ten smakołyk według przepisu Ewy Wachowicz.

Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 507. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:05 w Polsacie.
 
                             
                            