Nie tylko gotowanie
W pierwszym odcinku Ewa Wachowicz zaprasza widzów do swojego pięknego domu z bali u stóp Babiej Góry. Choć zima tam nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa, to gospodyni otwiera program na świeżym powietrzu. W ogrodzie przed budynkiem widzimy drewniany warsztat i to przy nim, a nie przy kuchennym blacie ma swój start wiosenny sezon.
Rękodzieło kuchenne
Z warsztatem wiąże się wiele emocji, bo kiedyś należał do taty Ewy Wachowicz, który zrobił go własnoręcznie. Zanim gospodyni rozpoczyna gotowanie w zawojskiej kuchni, chwyta za piłę i własnoręcznie wycina oraz szlifuje rustykalną deskę do krojenia! Piękny element dekoracyjny, ale też funkcjonalny.
Wiosna 2024 w programie
Wiosenny sezon „Ewa gotuje” liczy 13 odcinków. Widzowie będą podglądać Ewę w jej krakowskiej kuchni i nie tylko, ponieważ sporo rzeczy dziać się będzie w ogrodzie, jak też pod Babią Górą. I to dosłownie, bo w Zawoi wiele potraw powstanie na zewnątrz.
„Ewa gotuje” od 2 marca w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie