2016-09-06

Nowy szef „Piekielnej Kuchni” w ogniu pytań

Konkretny temat i szybka odpowiedź. Jak Michał Bryś poradził sobie z wyzwaniem IPLA.TV?

Kto był jego pierwszym nauczycielem kulinarnym? - Babcia - odpowiedział prowadzący szóstą edycję „Hell’s Kitchen” na pierwsze z lawiny pytań. Czy miał jakieś kulinarne koszmary w dzieciństwie? Co jest jego popisowym daniem? Jakie narzędzie w kuchni jest dla niego najważniejsze? A to tylko początek zakulisowych pytań w programie „Kuchenni grzesznicy”…

Michał Bryś chętnie zmierzył się z wieloma ciekawymi wątkami. Szef restauracji L’enfant Terrible, jednej z najlepszych w Polsce, lubi dawać srogie lekcje swoim podopiecznym, ale chętnie opowiedział także o swoich kulinarnych autorytetach. - Spotkałem się z wieloma szefami kuchni i każdy przekazał mi część swojej wiedzy - wspomniał. Dostał też zaskakujące pytanie o najsmaczniejszą… scenę filmową.

Taki zestaw pozwala lepiej poznać jego gust, nawyki i upodobania. Oto kilka przykładów. Z kim chciałby zjeść obiad? Co jest jego ulubioną przyprawą? Jaki jest jego największy kulinarny grzech? Nie mogło również zabraknąć pytania o najgorsze jedzenie. - Nie zjadłbym czegoś, co jest źle przygotowane, ale nie neguję niczego na początku - wskazał. Uczestnicy programu dobrze wiedzą, o czym mowa.

Na koniec quiz. Gotowanie czy jedzenie? Ryż czy makaron? Wino czy piwo? Ryba czy mięso? Gotowanie samemu czy z przyjaciółmi? Seks czy jedzenie? Było słodko-gorzko, ale również pikantnie!

Jak odpowiadał na pytania Michał Bryś? Zobacz cały program z cyklu „Kuchenni grzesznicy” tylko w IPLA.TV. Zobacz także:
Co wydarzyło się w pierwszym odcinku szóstego sezonu?
Michał Bryś: Stres i presja, żeby być jeszcze lepszym
Szef „Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia” gra na perkusji!
Artysta kuchni podziwiany przez Markowską i Kowalską
Znamy wszystkich uczestników „Hell’s Kitchen”