Wygląda na to, że zdobycie serca Rafała Maseraka i Tomasza Oświecińskiego, nie jest wcale takie trudne! Wystarczy zaserwować ich ulubione dania i sukces gwarantowany. - Mielony, buraczki lub mizeria i oczywiście ziemniaki - wyznaje Maserak. Natomiast były mistrz Polski w judo zdradził, że jest łakomczuchem słodkich dodatków. - Moje serce można podbić deserem. Jestem łasuchem - zaskoczył odpowiedzią. Nie tylko tancerz i aktor mają dania, które wywołują w nich wyłącznie pozytywne emocje. Piotr Galiński, uznany choreograf i trener mistrzów w tańcu, wyjawił, że ma słabość do sera żółtego i zupy szczawiowej, która wprowadza go w anielski nastrój.
Okazuje się, że droga do serca przez żołądek nie jest zarezerwowana wyłącznie dla mężczyzn. Uczestniczki kulinarnego show Polsatu także zdradziły, jakim daniem można skraść ich sympatię. - Za żelazne kluski i zalewajkę uśmiechnę się od ucha do ucha i dorzucę słoik dżemu wiśniowego - wyznaje Małgorzata Kalicińska, a Beata Oleszek z zespołu Jarzębina dodaje: - Moje serce można podbić swojskimi wyrobami wędzonymi na wsi - kiełbaska, boczek, salceson. Uwielbiam! Jeśli ktoś mnie tym poczęstuje, to go po prostu kocham.
Co zdradziły pozostałe gwiazdy kulinarnego show? Zobacz nasze wideo!
Czy uczestnikom, którzy wciąż walczą w programie, uda się podbić serca wymagającego jury programu „TOP CHEF. Gwiazdy od kuchni”?
„TOP CHEF. Gwiazdy od kuchni” w środę o godz. 20:40 w Telewizji POLSAT.