TOP CHEF

O programie

„TOP CHEF” to jeden z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych show na świecie, w którym walczą osoby zawodowo związane z gotowaniem. Jak pokazały poprzednie edycje show, mogą wziąć w nim udział zarówno szefowie kuchni luksusowego hotelu, jak i małej regionalnej karczmy. Najważniejsza jest miłość do gotowania i kreatywność. Tu wymagana jest perfekcja w każdym calu, skłonność do podejmowania ryzyka i uwielbienie dla rywalizacji. Program sprawdza kluczowe dla szefa kuchni umiejętności: od predyspozycji do zarządzania, po wszechstronność i zdolność szybkiego uczenia się oraz wykorzystania nabytej wiedzy w praktyce. Wszystko weryfikowane jest za pomocą kulinarnych zadań.

 

Wyłonionych w castingu kucharzy czekają: stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna - tytuł TOP CHEF i 100 tysięcy złotych. Każdy odcinek to seria skomplikowanych konkurencji. Zwycięstwo w jednej z nich daje uczestnikom immunitet, inne zadania eliminują najsłabszych - przegrany musi spakować swoje noże i opuścić program.

Format TOP CHEF produkuje firma Jake Vision, która odpowiada m.in. za produkcje: „Tylko muzyka. Must be the music”, „Hell’s kitchen - piekielna kuchnia”.



Zobacz więcej
Odcinki
Komentarze
© Polsat 2016