Co to jest Arancini?
Gotowanie w tym odcinku zaczyna się od włoskiej przystawki arancini. To bardzo popularne w Italii, a pochodzące z Sycylii, kulki ryżowe smażone w głębokim tłuszczu. Są różne wersje tego przysmaku - Ewa Wachowcz robi arancini z mozzarellą w środku.

Kurczak imbirowy
Danie główne jest azjatyckie w charakterze. To kurczak w słodko-kwaśnym sosie imbirowym, podany z bardzo zdrową, choć wciąż niedocenianą, komosą ryżową.

Makowiec z jabłkami
Na deser autorka programu piecze makowiec z jabłkami i jest to idealna propozycja na święta Bożego Narodzenia.

Mleczny przysmak z resztek
W programie również kolejna potrawa z lat dzieciństwa Ewy Wachowicz. Czerstwe pieczywo z gorącym mlekiem.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 560. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:30 w Polsacie.