Leczo z dynią i grzybami Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
1/2 dyni hokkaido
2 małe cukinie
1/2 kg grzybów leśnych
2 papryki
1 puszka pomidorów
2 cebule
1 duży ząbek czosnku
2 pętka swojskiej kiełbasy
olej do smażenia
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku
Aromat dodatkowo podkręca świeży tymianek użyty do przybrania. Leczo świetnie nadaje się do mrożenia, aby zachować na zimę pełny świeży smak sezonowych warzyw.
Duszona dynia z „Ewa gotuje”: Przepis
Jak przygotować tę potrawę? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 556. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.