2025-11-14

Leczo z dynią z „Ewa gotuje”. Piękne i przepyszne danie

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 556. kulinarnego show kolejne jesienne smaki z sezonowych produktów. Połączenie dyni z grzybami będzie ich idealnym wykorzystaniem, które zachwyci gości kolorami. Sycące i konkretne, dzięki zawartości kiełbasy. Jak zrobić takie leczo? Poznaj łatwy przepis z „Ewa gotuje”!

Leczo z dynią i grzybami Ewy Wachowicz: Składniki

Do przygotowania dania według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
1/2 dyni hokkaido
2 małe cukinie
1/2 kg grzybów leśnych
2 papryki
1 puszka pomidorów
2 cebule
1 duży ząbek czosnku
2 pętka swojskiej kiełbasy
olej do smażenia
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka majeranku
sól i pieprz do smaku

Aromat dodatkowo podkręca świeży tymianek użyty do przybrania. Leczo świetnie nadaje się do mrożenia, aby zachować na zimę pełny świeży smak sezonowych warzyw. 

Duszona dynia z „Ewa gotuje”: Przepis

Jak przygotować tę potrawę? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 556. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.