Gofry na słono Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
2 jajka
300 g mąki
500 ml mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki soli
porządna szczypta cukru
kopiasta łyżka skrobi ziemniaczanej
pół szklanki oleju z pestek winogron (lub inny neutralny w smaki olej)
klarowane masło do wysmarowania gofrownicy.
Ewa Wachowicz ma sposób na gładkie ciasto na gofry czy naleśniki. Najpierw robi gęstszą masę i dokładnie ją rozciera, a dopiero później stopniowo dodaje resztę mleka.
Wytrawne gofry z „Ewa gotuje”: Przepis
Jak przygotować tę potrawę? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 555. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.