2025-10-31

Zupa grzybowa z kaszą jaglaną. Prosty przepis z „Ewa gotuje”

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 554. kulinarnego show jego autorka podaje aż dwa przepisy zawierające grzyby, i to te leśne, które uwielbia zbierać jesienią. Pierwszy z nich to zupa grzybowa z kaszą jaglaną, która rozgrzewa, syci i przywołuje wspomnienia z rodzinnego domu. Poznaj przepis z „Ewa gotuje”!

Zupa grzybowa Ewy Wachowicz: Składniki

Do przygotowania dania według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
1 łyżka klarowanego masła
2 nieduże cebule
500 g grzybów leśnych (mogą być różne gatunki)
1 kieliszek białego wytrawnego wina
2 litry wywaru warzywnego
0,5 szklanki kaszy jaglanej
tymianek (najlepiej świeży)
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Zupa grzybowa z kaszą z „Ewa gotuje”: Przepis

Jak przygotować tę potrawę? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 554. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

  

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:50 w Polsacie.