Podhalański kołacz z serem Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
1/2 szklanki mleka
1/3 kostki masła
2 łyżki cukru
30 g świeżych drożdży
1/2 kg mąki orkiszowej lub pszennej
2 jajka
Farsz:
300 g twarogu
1 jajko
3 łyżki cukru
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 jajko do posmarowania ciasta
Ciasto drożdżowe powinno wyrastać około godziny, więc jeżeli ciasto ma być podawane świeżo po upieczeniu, przygotowania do pieczenia należy zacząć odpowiednio wcześnie.
Kołacz z serem z „Ewa gotuje”: Przepis
Jak przygotować tę potrawę? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 552. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.