Rosół jagnięcy
W kuchni czas na tradycyjny rosół na jagnięcinie. W przepisie z dużą ilością warzyw i dodatkiem… kaszy jęczmiennej. Jedliście taki?
Pierogi z bryndzą i oscypkiem
Na danie główne Ewa Wachowicz robi bryndziołki, czyli pierogi na góralska nutę, z bryndzą i oscypkiem, okraszone mocno zrumienioną cebulką.
Kołacz podhalański
Po obiedzie autorka programu upiecze kołacz na słodko - z białym serem.
Gość programu
Ewa Wachowicz ponownie gości Grzegorza Biedronia, prezesa Małopolskiej Organizacji Turystycznej, aby porozmawiać o zaletach Podhala, nie tylko od strony kuchni.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 552. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.