2025-10-03

Awanturka w programie „Ewa gotuje”. Przepis na pastę

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 550 gospodyni tupie nogą na odpoczywającą ekipę i robi im awanturkę, czyli… przepyszną tradycyjną pastę z wędzonej ryby i twarogu. Korzystając z regionalnych produktów, nieco zmienia oryginalny przepis, dodając do potrawy wędzonego pstrąga z Ojcowa. Poznaj sprawdzoną recepturę z „Ewa gotuje”!

Kanapkowa awanturka Ewy Wachowicz: Składniki

Do przygotowania pasty według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
300 g twarogu półtłustego
100 g bryndzy
2 łyżki śmietany
1 pstrąg wędzony
pęczek szczypiorku
świeżo mielony pieprz

Pasta awanturka z „Ewa gotuje”: Przepis

Jak przygotować tę potrawę? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 550. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.