Przyprawa do zup i sosów Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania domowej „vegety” według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
duży pęczek świeżego lubczyku
3 łyżki suszonego lubczyku
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżka soli
3 łyżki cukru (może być brązowy)
500 ml wody
garść suszonych grzybów.
Przed gotowaniem warto przygotować sobie buteleczkę lub słoik, w którym będziemy przechowywać przyprawę. Należy ją trzymać w lodówce.
Domowa „vegeta” z programu „Ewa gotuje”: Przepis
Jak przygotować tę przyprawę? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 547. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.