Ucierane ciasto z rabarbarem Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu z programu „Ewa gotuje” potrzebne są:
5 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżki wody
szczypta soli
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
100 g masła
4 łodygi rabarbaru
Ewa Wachowicz piekła ciasto w tortownicy 25-26 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Boki posmarowała masłem i wysypała bułką tartą.
Ciasto ucierane z owocami z programu „Ewa gotuje”: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 546. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.