2025-06-19

Produkt idealny według Ewy Wachowicz. Bogactwo smaku

Jajko już samo w sobie jest potrawą, na co zwraca uwagę prowadząca program „Ewa gotuje”. Ewa Wachowicz opowiedziała POLSAT.PL, jak jeden produkt można przekształcić w wiele różnych dań. Ma mnóstwo pomysłów, jak wykorzystać w kuchni ten prosty, a jakże wszechstronny składnik. „Ewa gotuje” ponownie na antenie Polsatu jesienią 2025 roku.

Jednoskładnikowe danie

Pytana o to, jakie proste potrawy lubi przyrządzać, Ewa Wachowicz nie miała wątpliwości. - Jajka. Jajko samo w sobie jest potrawą - zwraca uwagę i zaczyna wymieniać mnogość przepisów, jakie można zastosować, mając tylko ten produkt. - Ugotujemy je i już mamy gotowe danie - mówi.

Różnorodność opcji

- Może być na miękko, na twardo, półtwardo... Możemy dodać trochę tłuszczu i zrobić jajecznicę, omlet, jajko sadzone. Uwaga! Możemy użyć trochę wody i zrobić jajko poszetowe. Proszę zobaczyć, cały czas operujemy tylko i wyłącznie jednym składnikiem. Więc to całe bogactwo pomysłów - mówi w wywiadzie dla POLSAT.PL.

 
 
 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Post udostępniony przez Kuchnia, fit, podróże, zdrowe życie (@ewawachowicz)

W dobrym towarzystwie

Ale wzbogacając przepis o kilka innych składników, mamy następne dania: sycące, smaczne, ale proste. - Do jajka damy trochę mąki, mleka, wody i zrobimy naleśniki lub bliny. Jajko z masłem, w szklance, jajko po wiedeńsku - wymienia kolejne pomysły.

Produkt idealny

To zaskakujące, jak wiele potraw można przyrządzić z tego składnika. Proszę zobaczyć, ile już ich wymieniłam... To jeden z moich ulubionych składników. Polecam! - śmieje się.

Dziękujemy za wspólne oglądanie Ewa gotuje wiosną w Polsacie.