Jednoskładnikowe danie
Pytana o to, jakie proste potrawy lubi przyrządzać, Ewa Wachowicz nie miała wątpliwości. - Jajka. Jajko samo w sobie jest potrawą - zwraca uwagę i zaczyna wymieniać mnogość przepisów, jakie można zastosować, mając tylko ten produkt. - Ugotujemy je i już mamy gotowe danie - mówi.
Różnorodność opcji
- Może być na miękko, na twardo, półtwardo... Możemy dodać trochę tłuszczu i zrobić jajecznicę, omlet, jajko sadzone. Uwaga! Możemy użyć trochę wody i zrobić jajko poszetowe. Proszę zobaczyć, cały czas operujemy tylko i wyłącznie jednym składnikiem. Więc to całe bogactwo pomysłów - mówi w wywiadzie dla POLSAT.PL.
Wyświetl ten post na Instagramie
W dobrym towarzystwie
Ale wzbogacając przepis o kilka innych składników, mamy następne dania: sycące, smaczne, ale proste. - Do jajka damy trochę mąki, mleka, wody i zrobimy naleśniki lub bliny. Jajko z masłem, w szklance, jajko po wiedeńsku - wymienia kolejne pomysły.
Produkt idealny
To zaskakujące, jak wiele potraw można przyrządzić z tego składnika. Proszę zobaczyć, ile już ich wymieniłam... To jeden z moich ulubionych składników. Polecam! - śmieje się.
Dziękujemy za wspólne oglądanie „Ewa gotuje” wiosną w Polsacie.