2025-06-13

Sernik dubajski bez pieczenia z programu „Ewa gotuje”

Nastaw się na bogactwo smaków, przygotuj składniki i gotuj razem z Ewą Wachowicz! W odcinku 545 autorka programu ponownie sięga po jedne z najmodniejszych produktów sezonu, czyli ciasto kataifi i pistacje, rozsławione za sprawą dubajskich słodkości. Tym razem będą one jednak bazą dla swojskiego sernika, który rozpływa się w ustach. Jak go przyrządzić? Według sprawdzonego przepisu z „Ewa gotuje”.

Sernik na cieście kataifi Ewy Wachowicz: Składniki

Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
100 g masła
150 g ciasta kataifi
2 galaretki cytrynowe
2 czubate łyżki słodkiego kremu pistacjowego
1 kg mielonego twarogu
skórka z 1 cytryny
kilka kostek czekolady deserowej do przybrania

Ewa Wachowicz używa świeżego ciasta kataifi, ale można też skorzystać z mrożonego lub gotowego, smażonego z masłem.

Sernik dubajski Ewy Wachowicz: Przepis

Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 545. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!

  

Ewa gotuje w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.