Smakowity krem z cukinii z fetą
Odcinek zaczyna się od przyrządzenia błyskawicznej kremowej zupy z cukinii oraz porów. Potrawa jest podana z pokruszonym greckim serem feta.
Naleśniki szpinakowe
Na drugie danie autorka programu proponuje zielone naleśniki. A zielone, ponieważ z dodatkiem młodego szpinaku. W środku znajduje się kremowy serek śmietankowy oraz pstrąg z przydomowej wędzarni.
Ciasto z kisielem
Na słodko jest bardzo proste i łatwe w przygotowaniu ciasto z dodatkiem kisielu.
Kiełki i kwas chlebowy. Własnymi rękami
Ponadto Ewa pokazuje, jak we własnych czterech ścianach zrobić kwas chlebowy, a także wyhodować w słoiku świeżutkie kiełki.
Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 543. odcinku programu „Ewa gotuje”.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.