Ciasto mandarynkowe Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
6 jajek
szczypta soli
50 g drobnego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
60 g mąki
dżem malinowy
Nadzienie:
100 ml soku mandarynkowego lub pomarańczowego
150 ml białego wytrawnego wina
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
70 g cukru
300 ml śmietany 36%
3 mandarynki
Ewa Wachowicz przygotowuje deser w misce wyłożonej folią spożywczą, żeby łatwiej później go wyjąć.
Szarlotka mandarynkowa na opak: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 541. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:10 w Polsacie.