Truskawkowa tarta z kremem różanym Ewy Wachowicz: Składniki
Do przygotowania dania według przepisu Ewy Wachowicz potrzebne są:
200 g mąki
70 g mąki migdałowej
40 g cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
120 g zimnego masła
1 jajko
1 łyżka kwaśnej śmietany bądź 1/2 łyżki zimnej wody
truskawki
kwiaty bratków do dekoracji
Krem różany:
350 g śmietankowego serka kanapkowego
150 g konfitury różanej
Glazura:
250 ml wrzątku
1 opakowanie glazury
2 łyżki cukru
Rozwałkowane ciasto Ewa Wachowicz przekłada do formy.
Delikatna tarta z truskawkami: Przepis
Jak przygotować to danie? Szczegółowy przepis i porady Ewy Wachowicz zobaczysz w 540. odcinku „Ewa gotuje”. Przygotuj składniki i gotuj, oglądając program!
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.