„Ewa gotuje” z dobrymi zasadami
Znakiem firmowym magazynu kulinarnego Ewy Wachowicz jest sezonowe gotowanie, w którym liczba składników ograniczona jest do niezbędnego minimum i bazuje na produktach lokalnych i regionalnych, zgodnie z konceptem „od pola do stołu”. Na takie właśnie przepisy można liczyć również w nowym sezonie, który będzie miał premierę 7 września.
Coś sprawdzonego i coś nowego
Twórcy programu rozłożyli nagrania między miejską kuchnię w Krakowie i kuchnię w Zawoi, u stóp Babiej Góry. Sporo potraw powstanie pod chmurką, na kuchni letniej, jak też na starej wysłużonej „angielce”. Widzowie wielokrotnie zajrzą do ogródka gospodyni, by sprawdzić, jak mają się jej przydomowe uprawy. A ponieważ „Ewa gotuje” emitowana jest od kilkunastu lat, to program otrzymał nową czołówkę. Zdjęcia do niej kręcone były w Krakowie. Zobacz wideo!
Producentem programu jest Promiss. Nowy sezon programu liczy 17 odcinków.
„Ewa gotuje” w sobotę o godz. 11:00 w Polsacie.
Oficjalny profil POLSAT na Instagramie - @polsatofficial
Oficjalny profil POLSAT na TikToku - @polsat