2023-12-07

„Ewa gotuje”: Gdzie kucharzy dwoje, tam... same pyszności!

Ewa Wachowicz i Mateusz Gessler w jednej kuchni, a w menu zupa rybna, bigos i sernik. Eksperci nie byliby jednak sobą, gdyby potrawy te przygotowali klasycznie. Jakie ciekawe zmiany wprowadzają do przepisów? Czy bigos może się udać bez kiszonej kapusty i czy istnieje sernik bez sera? Sprawdźcie sami! Program „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.

Zupa rybna z pulpetami
Prowadząca program przygotowała dla widzów nie lada niespodziankę, zapraszając Mateusza Gesslera, znakomitego restauratora i szefa kuchni. Wspólne gotowanie rozpoczynają od zupy rybnej. Jej bazą jest ekstraktywny bulion na łbach i kręgosłupach, a w potrawie znajduje się też sporo warzyw.

Bigos cygański
Na danie główne Ewa Wachowicz robi zaskakujący bigos cygański, nietypowy, bowiem bez kiszonej kapusty. Jak smakuje taka wersja potrawy?

Sernik z jogurtu
Na deser gospodyni programu piecze sernik. Receptura jest bardzo ciekawa, bo w tym wypieku nie znajdziemy ani grama... sera. Tak też można!

Jak przygotować poszczególne dania? Proporcje składników i szczegóły przepisów w 499. odcinku programu „Ewa gotuje”.

Ewa gotuje w sobotę o godz. 10:10 w Telewizji POLSAT.