Tuż przed świętami warto wypróbować nowe wersje potraw z tradycyjnych produktów. Dlatego w programie pojawiają się jajka, drób i śmietana w znanych przepisach, ale podkręconych przez Ewę Wachowicz tak, aby zaskoczyły każde podniebienie. Sałatka jajeczna, drobiowy kotlet i wykwintne ciasteczka mogą być idealnym pomysłem na Wielkanoc. Oglądaj „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:00 w Polsacie.
News
Nie ma nic bardziej typowego dla tej kuchni niż zupa cebulowa, quiche i crème brûlée. Właśnie te potrawy przyrządza w swojej kuchni Ewa Wachowicz, wspierana przez eksperta, Mateusza Gesslera. Czy wychowany we Francji szef kuchni zdradza specjalne sposoby na osiągnięcie idealnego smaku? Oglądaj „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:00 w Polsacie.
Przepisy na chowder, zapiekane ziemniaki wyspiarskie oraz ciasto z czarną herbatą. Te dania opierają się na składnikach znanych świetnie z polskiej kuchni, ale przygotowane według receptur ze szmaragdowej wyspy przynoszą inne smaki. Na dodatek w programie aromatyzowana zielona sól, w kolorze Irlandii. Oglądaj „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:00 w Polsacie.
Pierwszy odcinek wiosennej odsłony programu Ewa Wachowicz nagrała w Zawoi pod Babią Górą. Miejsce to sprzyja tradycyjnemu gotowaniu, ale z ciekawymi zmianami w przepisach. Zobacz nowe sposoby na żurek, kołacz i muffinki, przygotowywane na ogniu i w piekarniku. Dodatkowo wyjątkowa swojska przekąska. Oglądaj „Ewa gotuje” w sobotę o godz. 10:10 w Polsacie.
Wideo
więcej >