Top Chef

kulinarne show
PREMIERA 10 WRZEŚNIA
3. edycja


środa
20:40

Top Chef

„TOP CHEF” szturmem podbił polską widownię. Od dwóch sezonów, w każdą środę widzowie oglądali zmagania profesjonalnych kucharzy. Zacięta rywalizacja, kontrowersyjne czasem decyzje jury budziły skrajne emocje wśród wielbicieli programu, którzy mocno trzymali kciuki za swoich faworytów. Nie zabrakło niespodzianek i dramatycznych momentów. Przed nami kolejna, trzecia już edycja „TOP CHEF”! Kto zgłosił się do programu? Czy odkryjemy talenty na miarę zakochanego w Polsce Argentyńczyka Martina Gimeneza Castro i znanego z błyskotliwych komentarzy („Sexy boy, sexy food”) Sebastiana Olmy? Fanów Grzegorza Łapanowskiego z pewnością ucieszy fakt, że w 3. sezonie „TOP CHEF” pojawi się on aż w podwójnej roli! Nie tylko poprowadzi show, ale też dołączy do grona jury. Gotowanie z ekscytującą i wciągającą rywalizacją w tle już od 10 września na antenie Telewizji POLSAT.

 

„TOP CHEF” to jeden z najstarszych i najsłynniejszych kulinarnych show na świecie, w którym walczą nie amatorzy, ale osoby zawodowo związane z gotowaniem. Jak pokazały poprzednie edycje show, mogą wziąć w nim udział zarówno szefowie kuchni luksusowego hotelu, jak i małej regionalnej karczmy. Najważniejsza jest pasja gotowania i kreatywność. Tu wymagana jest perfekcja w każdym calu, miłość do ryzyka i uwielbienie dla rywalizacji. Trzeba umieć przyrządzić wyszukaną potrawę, ale nie tylko. Program sprawdza podstawowe umiejętności: od predyspozycji do bycia szefem kuchni, po wszechstronność i zdolność szybkiego uczenia się oraz wykorzystania nabytej wiedzy w praktyce.  Wszystko weryfikowane za pomocą kulinarnych zadań. Wyłonionych w castingu kucharzy czekają stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna - duże pieniądze. Każdy odcinek to seria skomplikowanych konkurencji. Zwycięstwo w jednej z nich daje uczestnikom immunitet, inne zadania eliminują najsłabszych – przegrany musi spakować swoje noże i opuścić program.

 

Uczestników podczas kolejnych zadań oceni niezwykle profesjonalne jury, w składzie, na którego czele stanie ponownie  Wojciech Modest Amaro. Wojciech Modest Amaro jest właścicielem warszawskiej restauracji „Atelier Amaro”, która jako jedyny polski lokal posiada prestiżową gwiazdkę w przewodniku Michelin. Pozostali członkowie jury to: Grzegorz Łapanowski, Maciej Nowak oraz Ewa Wachowicz. Grzegorz Łapanowski - kucharz i dziennikarz kulinarny jest Stypendystą „Culinary Dyplomacy” Departamentu Stanu USA. Gotował z najlepszymi, m.in.: Wojciechem Modestem Amaro, Kurtem Schellerem i Robertem Sową. Dandys, hipster, żarłok, hedonista. Zwiedza świat głównie w celach kulinarnych i nieźle mu idzie. Napisał książki "Smakuje", „Dwie Ryby”.  Wspólnie z bliskimi mu ludźmi prowadzi Fundację na rzecz edukacji kulinarnej dzieci i młodzieży - "Szkoła na widelcu". Pracuje nad nowym projektem, czyli własnym Studiem Kulinarnym. Maciej Nowak to teatrolog, ale przede wszystkim najbardziej znany krytyk kulinarny, autor felietonów „Podróże kulinarne Macieja Nowaka”, publikowanych w Gazecie Wyborczej. Wreszcie jedyna kobieta w męskim gronie - Ewa Wachowicz, autorka cieszących się ogromną popularnością książek kulinarnych i producentka programu „Ewa gotuje”, który od 7 lat gości na antenie Telewizji POLSAT.

 

Słynne „Spakuj noże i wyjedź!” (Pack your knives and go!) już po raz trzeci w Polsce! Od 10 września, o godz. 20.30, tylko w Telewizji POLSAT!

 

[]

KOMENTARZE

Liczba komentarzy: 586Dodaj nowy wątek
22:03 | 02.04.2014
bufon
dodał: margo Odpowiedz
Co to za jurorzy sa? Jeden nadety bufon. Drugiego nie rozumiem. Ewa za dekoracje robi. I fine dining w polsce brzmi smiesznie.
21:22 | 02.04.2014
prowadzacy
dodał: jhgkjhg Odpowiedz
prowadzacy = kompletna zenada! brodka kozla, twarz zniecheca do patrzenia, zenada!
21:36 | 28.03.2014
Co u licha?
dodał: bryk Odpowiedz
Co to za jaja jakieś żeby zmieniać stanowisko i gotować potrawę kogoś innego,albo na chybił trafił wybierać produkty.Chyba nie mają za wiele pomysłów i stąd taka szmira.
21:16 | 26.03.2014
kicha
dodał: lawenda Odpowiedz
dlaczego nie promujecie kuchni polskiej tylko takie gówna,dla kogo to Wasze jedzenie ,nic dziwnego że w restauracjach tak mało ludzi.Takie dania powinny być do spróbowania gratis .Idę na obiad a nie na pierdoły na talerzu
09:41 | 27.03.2014
Odp.: kicha
dodał: Ania
a ogladałwś/aś pprzedni odcinek? Praktycznie cały był poświęcony kuchni polskiej. Zresztą wczorajpierwsza konkurencja też mi sie skojarzyła z naszą kuchnią :)
22:17 | 19.03.2014
ZENADA !
dodał: zenda ! Odpowiedz
Dyskryminacja ! wywalili obcokrajowca ! Brak slow ... zenada fesT !
13:46 | 20.03.2014
Odp.: ZENADA !
dodał: broneq
Mieli do wyboru wywalić obcokrajowca, Żyda lub rudą - jakbyś się nie popatrzyła to dyskryminacja :D
22:13 | 19.03.2014
konkurs SMS
dodał: robert Odpowiedz
Czekam i czekam…i chyba nic z tego w sprawie informacji o finale konkursu SMS.Lipa??
21:21 | 19.03.2014
odc.3 kartacze
dodał: kartacze Odpowiedz
Panie NOWAK cepeliny to nie są to samo co kartacze ... - kartacze mięso wieprzowe okraszone cebulka i skwarkami - cepeliny mięso grubo mielone WOŁOWE podane z śmietaną
22:52 | 16.03.2014
Jazda!
dodał: Hunter Odpowiedz
Ostatni odcinek był świetny!. Konkurencja z naleśnikiem marna, bo cóż z nim można zrobić? To nie na Top Chefa. I niestety Pan ciemnoskóry nie pasuje kompletnie do jury , ale ze względu na to, że nie potrafi się wysłowić.
17:50 | 16.03.2014
Buch
dodał: asia Odpowiedz
Ale prymitywka z tej Agnieszki Buch.Słuchać już tej baby nie można bo uszy więdną.
00:59 | 14.03.2014
wyrzuccie juz
dodał: okokok Odpowiedz
ta obrzydliwa lesbe